Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’da yeni normalde de sanat sürüyor!

Seyhan’da yeni normalde de sanat sürüyor!

Seyhan’da yeni normalde de sanat sürüyor!

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünce Dünya Çocuk Haklari günü dolayisiyla,  çocuklara sanati tanitirken, pandemiyi ve saglik kurallarini da ögretmeyi hedefleyen “Ah su mikroplar” çocuk tiyatrosu oyununun ilk gösterimi, “Yeni Normal” kurallara uygun olarak Yasar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde gerçeklestirildi.

 

“Yeni Normal”e uygun sekilde; maske, mesafe ve hijyen kurallarina uyularak gerçeklestirilen çocuk tiyatrosu gösterimine ilgi büyük oldu. “Ah su Mikroplar” tiyatro oyunu öncesi salgin ve çocuklarin sahip oldugu haklar konusunda çocuklara bilgi aktarildi. Maske, mesafe ve hijyen kurallari çocuklarin anlayabilecegi eglenceli bir sekilde anlatildi. 

 

ÇOCUKLAR SANATI TANIDI, TEMIZLIGI ÖGRENDI

Seyhan Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyuncularinca can verilen “Ah Su Mikroplar” oyununda;  çocuklarin oyun oynadiktan sonra veya yemek yemeden önce mutlaka ellerini yikamalari gerektigi mesaji veriliyor.  'Ah Su Mikroplar' adli oyunda çocuklara mikroplarla nasil mücadele edecegi ve hasta olduklarinda hangi meyvelerle vitamin alabilecekleri konularinda egitim veriliyor.  Çocuk tiyatrosu oyununu, Belediye kres ve okul öncesi egitimi gören çocuklar izledi. 

TARSUS SEHIR TIYATROSU’NDAN “EZOP”

Bu arada Tarsus Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyuncularinin sahneledigi “Ezop” isimli tiyatro oyunu da Adanali sanatseverlere sunuldu. Yasar Kemal Tiyatro sahnesindeki oyunda Tarsus sehir tiyatrosu oyuncularinin performansi alkis aldi. Seyhan Belediye Baskan Yardimcisi Rukiye Çinkiliç, katkilarindan dolayi Tarsus Sehir tiyatrosu adina Baskan yardimcisi Ali Esirgemez’e tesekkür plaketi sundu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı